Giriş
Sitenizi kontrol etmek için, ana sayfanıza ( http://www.siteadınız.com ) gitmek için favori tarayıcınızı kullanın. Ana sayfanızda Oturum Aç sözcüğü yoksa, siteadınız.com/user üzerinden oturum açma sayfasına gidebilirsiniz .
Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst kısmında bazı ekstra öğeler görünecektir:
Size sunulan seçenekleri görüntüleyen yönetim menüsünü içeren sayfanın üst kısmında Yönetici Çubuğu adı verilen dar bir yatay bant görünecektir. Yönetici çubuğunda gördüğünüz öğeler, site yöneticisinin size verdiği kullanıcı izinleriyle sınırlıdır. Aşağıdaki bölümler bu öğeler hakkında daha fazla bilgi verecektir: İçerik, Yapı, Yapılandırma. ( Yönetici çubuğu hakkında daha fazla bilgi edinin )
İçerik eklemek
İçerik eklemek için , Yönetici Çubuğundaki İçerik> İçerik Ekle bağlantısını tıklayın. Oluşturma erişiminiz olan tüm içerik türlerinin bir listesini göreceksiniz, varsayılan olarak bir Sayfa ve bir Gönderi olacaktır. Sayfalar, "Hakkımızda" sayfası gibi kalıcı içerik için idealdir, oysa Gönderiler, zamana duyarlı hikayeler ve sonunda güncelliğini yitirip arşivlenebilecek makaleler için iyidir. İçerik türü sayfası oluşturmak için Sayfa bağlantısına tıklayın .
Backdrop CMS bir Zengin Metin Düzenleyicisi sağlar. Gövde alanının yukarısında, bir kelime işlemciyle elde ettiğinize benzer bir dizi araç simgesi bulacaksınız.
Metin düzenleyicide, son sayfada yaklaşık olarak nasıl görüneceğini görmek için herhangi bir değişiklik veya ek metin yazabilirsiniz. Tanıdık simge düğmelerine ek olarak, burada gösterilen iki biçimlendirme "açılır" menüsü vardır - "Biçim" ve "Stiller". Bunlar, başlıklar, paragraflar, tümcecikler veya kelimeler için farklı biçimler veya stiller seçmenize olanak sağlar.
Dikey sekmelerden ilgili ayarları yaptıktan sonra, kaydet düğmesini tıklamayı unutmayınız.
Yazım nereye gitti?
Bazı web yazılımları, her öğenin bir ana öğeye ve bir menü bağlantısına sahip olduğu bir kitap gibi içerik oluşturur, böylece yeni içeriğinizin nereye ait olduğu açıktır. Backdrop ile her içerik parçası kendi kendine yeten bir düğümdür ve varsayılan olarak bir menü bağlantısına sahip değildir. İçerik oluşturduktan sonra, yayınınızın "nereye" gittiğini anlamak zor olabilir.
Tüm içerik, siyah Yönetici Çubuğundaki "İçerik" bağlantısına tıklanarak bulunabilir. Herhangi bir içerik oluşturup kaydettiyseniz, bu sayfada listelenecektir.
Menüye eklenmemiş içeriğe, yalnızca erişmek için tam URL'yi biliyorlarsa başkaları tarafından erişilebilir. İçeriği kolayca erişilebilir hale getirmenin bir yolu, ona Ana Menü'de bir bağlantı vermektir.
İçeriği düzenleme
Giriş yaptıktan sonra, sistem, düzenlemenize izin verilen herhangi bir içeriğin 'düzenle' bağlantılarını gösterecektir. Ama önce öğeyi bulabilmeniz gerekir ve bunu yapmanın temelde iki yolu vardır.
Birinci yöntem, düzenlemek istediğiniz sayfaya gitmek ve ardından o sayfada gösterilen düzenle bağlantısını tıklamaktır. Oturum açtığınız için makale başlığının hemen altında görünen yönetici sekmeleri 'görüntüle' ve 'düzenle' var. 'Düzenle'yi seçmek sizi düzenleme sayfasına götürür
İkinci yöntem, sayfayı sistemdeki yönetim içerik listesinden seçmektir. Bunu , daha önce yukarıda gösterildiği gibi Yönetici İçeriği listesini ortaya çıkarmak için sayfanızın üst kısmındaki yönetici menüsünden İçerik> İçerik bul'u seçerek yapın . Bu listeden, sağdaki açılır düğmeden 'Düzenle' işlemini seçebilir ve böylece aynı düzenleme penceresini açabiliriz.
Menüye bir sayfa ekleme
Genellikle Sayfalar Birincil Gezinme menüsünde bir giriş alır, ancak Gönderiler almaz. Bir Sayfa oluştururken veya düzenlerken, dikey sekmelerde "Bir menü bağlantısı sağlayın" seçeneği olacaktır. Bu kutuyu işaretlemek, bağlantı metnini sağlamanıza ve menüyü seçmenize olanak sağlar. Birincil Gezinme menüsü, Sayfalar için varsayılandır, ancak başka seçenekler de olabilir. Backdrop, herhangi bir sayıda menüyü kolayca işleyebilir, ancak yönetim menüleri genellikle mevcut seçeneklerde görünmez.
Örneğin, bir Hakkımızda sayfası oluşturduysanız, makul bir menü bağlantısı, Birincil Gezinme menüsüne yerleştirilen basitçe "Hakkımızda" olacaktır.
Yollar
Backdrop, siz kaydederken içeriğiniz için otomatik olarak yollar oluşturur. Örneğin, "Hakkımızda" başlıklı bir sayfayı kaydetmek otomatik olarak bir "hakkımızda" yolu oluşturur ve Hakkımızda sayfanıza tarayıcınızın adres çubuğuna web-sitem-adresim / hakkımızda yazarak erişilir.
Görünümler tarafından oluşturulan sayfalar
Bir Backdrop sitesinde gördüğünüz her sayfa 'Yönetici İçeriği' sayfasında listelenmez. Bazı sayfalar, Görünümler modülü tarafından talep üzerine dinamik olarak oluşturulabilir Bu sayfalar, 'Yönetici İçeriği'nde listelenen düğümler tarafından sağlanan temel içeriği değiştirerek veya görünümün kendisini düzenleyerek farklı şekillerde düzenlenebilir, ikincisi daha ileri düzey kullanıcılar için bir görevdir.
Görünümler modülü ayrıca dinamik olarak sitede görünen sayfanın bir parçasını oluşturan Bloklar oluşturabilir. Blokların kullanımı burada açıklanmaktadır .
Web sitenizin tasarımını değiştirme (temalar ve düzenler)
Bir Backdrop web sitesi çok çeşitli görünümlere sahip olabilir. Site tasarımı, site temasından ve belirli bir yol için ayarlanan yerleşim yerleşiminden etkilenebilir.
YERLEŞİMLER
Varsayılan olarak, yeni bir sitede sağlanan üç yerleşim vardır: biri yönetim yolları için (Varsayılan Yönetim yerleşimi), biri Giriş sayfası için ve üçüncüsü tüm diğer yollar için (Varsayılan yerleşim).
Varsayılan mizanpaj için kullanılan şablon, Ters Çevrilmiş Moscone'dur:
Varsayılan olarak, sitenizdeki tüm sayfalar bu şablonu kullanacaktır. Sitenizdeki tüm sayfaların farklı bir yerleşim kullanmasını istiyorsanız, varsayılan şablonu Yapı> yerleşimler> Varsayılan> Ayarlar aracılığıyla değiştirin . Örneğin, iki sütunlu bir kenar çubuğuna sahip olmak için Taylor'ı seçin.
Yalnızca belirli bir yolda farklı bir şablon kullanmak isterseniz, yalnızca o yol için yeni bir yerleşim oluşturabilir ve şablonu atayabilirsiniz.
Bir Hakkımızda sayfası için tek bir sütun yerleşimi ayarlama
Diyelim ki Hakkında 'hakkında' yolu olan (bir sayfanın nasıl oluşturulacağıyla ilgili yukarıya bakın) Hakkında başlıklı mevcut bir Sayfamız var. Bu tek sayfa için kenar çubuğu olmamasını tercih ettiğimizi varsayalım. Bunu başarmanın en basit yolu, Hakkında sayfamız için yeni bir Yerleşim oluşturmak ve tek bir sütun şablonu atamaktır.
Git Yapısı> yerleşimlerive “yerleşim Ekle” bağlantısını tıklayın.
1. Bu yerleşim için bir ad ekleyin ("Hakkımızda" iyi bir seçim olabilir)
2. Boxton şablonunu seçin.
3. Yol için 'düğüm /%' girin
4. Bu yerleşimi yalnızca Hakkında sayfasıyla sınırlamak için bir görünürlük koşulu ekleyin. Bunu yapmanın iki yolu vardır:
1. "İçerik NID" yi seçin ve Hakkında sayfası için düğüm kimliğini girin. (Düğüm kimliği, Hakkında sayfasını düzenleyerek ve URL'sini görüntüleyerek belirlenebilir. Düğüm kimliği ortadaki sayıdır. Örneğin, 'düğüm / 2 / yerleşimde node 2'dir.)
2. "URL Yolu" nu seçin ve "hakkında" yazın. (Hakkında'nın yolu değiştirilebileceğinden bu yöntem daha az güvenilirdir)
5. "Yerleşim oluştur" u tıklayın.
6. Hakkında sayfanızda başka hangi içeriğin olmasını istediğinize karar verebileceğiniz bir sonraki ekrana yönlendirileceksiniz. Gerektiği gibi blokları kaldırın veya ekleyin (belki kendiniz, şirketiniz veya web siteniz hakkında bazı metinler içeren bir "Özel blok" ekleyin) ve "Yerleşimi kaydet" i tıklayın.
Bu kadar! Artık Hakkında sayfasını ziyaret eden hiç kimse kenar çubuğu bulamayacak.
Yeni bir tema bulmak için Project Installer'ı kullanma
Şimdi, bazı içerikler oluşturdunuz ve web sitenizi yerleşimlerle düzenlediniz. Sonraki genel adım, sitenizin görünümünü yeni bir temayla değiştirmektir. Backdrop, varsayılan olarak yalnızca temel "Bartik" temasını ve çoğunlukla geliştiriciler ve yöneticiler için yararlı olan birkaç temel temayı içerir. Bununla birlikte, Project Installer aracılığıyla BackdropCMS.org'daki tema havuzundan daha fazla tema almak kolaydır.
Bunu yapmak için Görünüm> Temaları yükle'ye gidin ve katkıda bulunan mevcut temalara göz atın. Uygun bir tema belirledikten sonra, onu kuyruğa ekleyin ve kurmak ve etkinleştirmek için kurulum sihirbazını takip edin. Proje Yükleyicisi hakkında daha fazla bilgi mevcuttur.
Kullanıcı izinlerini belirleme - kim ne yapabilir?
Web sitenizle yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız Backdrop'ın Kullanıcı İzinleri sistemi tarafından çok sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Size yalnızca sitedeki belirli sayfaları düzenleme izni verilmiş olabilir veya tüm içerik üzerinde tam editoryal kontrole sahip olabilirsiniz; Sistem Yöneticinizin, sitedeki herhangi bir şeyin yanlışlıkla değiştirilmesini kısıtlaması herkesin yararınadır. Değiştirmeniz gereken ancak yapamayacağınız bir şey varsa, bunu yapmak için yetkinizin olup olmadığını Sistem Yöneticinize sorun.

Yorum ekle