merhabalar herkese kolay gelsin öncelikle güzel çalışmanızdan dolayı tebrik ve teşekkürederim ancak sormak istediğim soru şu şimdi formattan sonra ctrl+shift f3 tuş kombinasyonlarını kullanıyorum bilgisayar yönetici hesabında açılıyor gerekli tüm ayarlarımı yapıp programlarımıda kurduktan sonra sysprep.exe çalışırken ilgili yere tıklıyorum bilgisayarım kısa bir temizlik işleminden sonra kapanıyor ardından sanal işletim sistemini kullanarak pc yi açıyorum sistemin kurulu olduğu yeri göstererek instal.wim dosyasını oluşturup windows7.iso içine gömüyorum yeniden format attığım zaman kullanıcı hesabı soruyor o adımlarımı tamamladıktan sonra bilgisayar açılıyor ancak masa üstündeki tüm simgeler kısa yollar kayıp olmuş görünüyor birde microsoft office 2007 yada 2003 açılınca adını hatırlayamadığım xxx.cab dosyasını bulamıyor office yeniden kurulması gerekiyor son olarakta jaws ekran ana birim hatası veriyor yani bu sysprep.exe makinadaki bazı donanımları temizliyor bunu engellemenin bir yolu varmıdır yardımcı olurmusunuz yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

yorumlar

Pt, 26/10/2015 - 21:45

install.wim dosyasını oluşturmadan önce, windowsu kurduğunuz sürücüye gidip, administrator kullanıcısına ctrl a ctrl c ile kopyalayıp, default kullanıcısına kopyalarsanız, bütün kullanıcılar masaüstünde o simgeleri görür. jaws hatayı driver eksikliğinden veriyordur. office meselesine gelince bende böyle bir şey olmadı. Kurulum yaptığınız office paketini gözden geçirin yada farklı bir office paketiyle deneyin.

geçmişe dönüp keşke demektense, geleceğe dönüp belki demeyi tercih etmeli insan.

Pa, 01/05/2016 - 14:10

merhaba, anlatımınız için teşekkürler. anlatımınıza göre, win7'ye program eldede ettim. acaba sanal win7'ye nasıl program eldede ediliyor? sanal Windows 7'ye program eldede etmek farklımıdır? sizin hazırladığınız win7'ye Active@ Disk Image Freeware imaj programını eldede etmek istiyorum. mantık olarak nasıl bir yol izlemeliyim? ilgilenen arkadaşlara peşin olarak teşekkürler.

Sa, 24/05/2016 - 11:42

Programın portable versiyonunu bulacaksınız. sonra windows 7 veya 8 e driver entegresi anlatımında olduğu gibi dism yöntemiyle dosyaları mount edip portable programı da winrar ile çıkarıp mount ettiğiniz klasördeki program files içine atıp kısayolunuda kullanıcılardaki default ya da administratör kullanıcısındaki masaüstüne atacak ve mount klasörünü dism yöntemiyle yeniden paketleyeceksiniz. dism yöntemi zor gelirse gimagex programını da kullanabilirsiniz. ben nvda yı öyle entegre etmiştim. Aslında bu ayrı bir forum konusu olmuş.

geçmişe dönüp keşke demektense, geleceğe dönüp belki demeyi tercih etmeli insan.

Yorum ekle